BAHAN-BAHAN
:
1 ikat bayam
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 genggam ikan bilis
2 cawan santan
Garam secukup rasa
1 ikat bayam
2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 genggam ikan bilis
2 cawan santan
Garam secukup rasa
CARA MEMASAK
:
1) Bersihkan sayur bayam dan potong , kupas
semua bawang merah, bawang putih serta ikan bilis
2) Bawang merah,bawang putih serta ikan bilis ditumbuk atau dimayang halus .
3) Masukkan semua santan ke dalam periuk
bersama dengan ikan bilis dan bawang yang telah ditumbuk @ di mayang halus tadi . Gunakan api
yang sederhana besar untuk masak kuah ini ,bila kuah dah masak dan mendidih
boleh la di masuk kan sayur bayam serta garam . Kacau semua bahan supaya menjadi
mesra dan bila bayam sudah layu serta masak boleh la ditutup api
dapur.
4) Sedia untuk dihidang
Tiada ulasan:
Catat Ulasan